” YALAN “

Eser ; Ramon Casas

Ticaretin yalan üzerine inşa edildiği d\nEser ; Ramon Casas\nTicaretin yalan üzerine inşa edildiği düşüncesi en azından \”yok\” sayılamaz.\nElindeki ürün en iyisidir , en tazesidir ,en dayanıklısıdır…İşin bu \”en\” kısmı üzerine çalışmak alıcıya düşer.Aldanmak olasıdır.\nSanatın gerçek anlamda ticaretin bir parçası olduğu günlerde Sanat\’ın yalan söylemesi mümkün değil mi?\nHele Müzelerin dahi , Galeriler gibi bu yalanın parçası olduğu düşünüldüğünde…\nSoyut konuşmayı bir kenara bırakalım.Günümüz sanatında has sanatın yolunda az sayıda has kişilik dışında yapılan üretilen tüm işler öncelikle kavramsal olarak sonrasında nesnel olarak utanmadan yalan söylüyor.\nGaleri işi sunuyor; Altına standart açıklama ekleniyor: Tuval Üzerine Yağlıboya! Hayır ! Belki tuval üzerinde ama yağlıboya değil.\nKim bilecek?Kim soracak?Nasıl soracak?\nİşte her alışverişteki kilit nokta bu.Bilgi sahibi olmadığınız konuda yalana inanmak kaçınılmaz.Üstelik gizlenmese bile yakıştırırsınız.\nBu yalanı sevebilirsiniz , o konumuz değil.\nYalan dünya , O\’yalan dünya….\nSanat\’ta biraz daha iyi huylu.\nParasını refahında harcama şansı olanı aldatıyor.\n(Baskı üzerine renklendirmeleri sanat olarak pazarlayan galerilere ithafen…)\nBrutal Touch / mindonart / 2021\n/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/share/clipdata_200615_191359_297.sdocüşüncesi en azından “yok” sayılamaz.

Elindeki ürün en iyisidir , en tazesidir ,en dayanıklısıdır…İşin bu “en” kısmı üzerine çalışmak alıcıya düşer.Aldanmak olasıdır.

Sanatın gerçek anlamda ticaretin bir parçası olduğu günlerde Sanat’ın yalan söylemesi mümkün değil mi?

Hele Müzelerin dahi , Galeriler gibi bu yalanın parçası olduğu düşünüldüğünde…

Soyut konuşmayı bir kenara bırakalım.Günümüz sanatında has sanatın yolunda az sayıda has kişilik dışında yapılan üretilen tüm işler öncelikle kavramsal olarak sonrasında nesnel olarak utanmadan yalan söylüyor.

Galeri işi sunuyor; Altına standart açıklama ekleniyor: Tuval Üzerine Yağlıboya! Hayır ! Belki tuval üzerinde ama yağlıboya değil.

Kim bilecek?Kim soracak?Nasıl soracak?

İşte her alışverişteki kilit nokta bu.Bilgi sahibi olmadığınız konuda yalana inanmak kaçınılmaz.Üstelik gizlenmese bile yakıştırırsınız.

Bu yalanı sevebilirsiniz , o konumuz değil.

Yalan dünya , O’yalan dünya….

Sanat’ta biraz daha iyi huylu.

Parasını refahında harcama şansı olanı aldatıyor.

(Baskı üzerine renklendirmeleri sanat olarak pazarlayan galerilere ithafen…)

Brutal Touch / mindonart / 2021